OPPLEV SMØLA

AKTIVITETER

Til lands

Smøla har en særpreget natur. Smøla er en av Nord-Europas største lavlandssletter, og det lave, prærieaktige landskapet er unikt. Fjellklatrere og alpinister møter kanskje ikke de helt store utfordringene her, men Smøla er til gjengjeld et ypperlig utgangspunkt for turer både til fots og på sykkel.

Turløyper

Smøla byr på mange godt merkede turløyper med varierende lengde og terreng. Sjekk gjerne STIKK UT og Kommunens hjemmeside for mer info.

Sykling

Smøla byr med sitt flate landskap på ypperlige muligheter for sykling. Både korte og lange turer gir storslagne naturopplevelser. Her er det bare å finne frem kartet over Smøla og planlegge sine egne ruter.

Hva med en todagers sykkeltur rundt Smøla med overnatting på Hopen Brygge?

Golf

Se lenke for info om Smøla Golfklubb!

Fuglekikking

Smøla har et rikt fugleliv med 260 registrerte arter og knappe 300 meter på det tetteste mellom havørnreirene.

Fotografering

Smøla med sitt flotte og vekslende lys, storslagne landskap og rike fugleliv byr på muligheter for flotte og unike motiver.

Ta kontakt med oss på Hopen Brygge dersom du ønsker mer informasjon.

Til sjøs

Smøla er en øykommune med lange tradisjoner både i forhold til yrkesfiske og fritidsfiske. Vi er stolte av å ha både hav- og kystfiskeflåte. Rundt om på øya er det også et aktivt sjarkmiljø.

Havfiske

Smøla byr på gode muligheter for havfiske enten via guidede turer med egen skipper eller ved at man leier båt og utstyr og drar ut på egenhånd.

Kontakt oss

Havørnsafari med Smøla Naturopplevelser

Bli med Smøla Naturopplevelser og opplev verdens tetteste havørnbestand! På denne turen blir du tatt med ut i båt i skjærgården rundt Smøla på havørnsafari ledet av svært kunnskapsrike guider. 

Dykking

Se mer hos Nekton Diving.

Ørretfiske

Smøla er med sine mange saltvannsstrømmer og gode fiskevann et godt reisemål for ørretfiskere. Her får man stor og fin fisk, kan kombinere innlandsfiske med fiske etter sjøørrett i saltvannsstraumer og elver. Sesongen starter 15.desember. For å fiske i vassdrag kreves fiskekort og betalt fiskeavgift.

Kajakk

Smøla ligger helt ute i havet omkranset av tusenvis av holmer og skjær som gir muligheter for unike padleopplevelser.
Smøla Kajakk tilbyr utleie av kajakker, tørrdrakter og utstyr som gjør at man kan padle året rundt. De bringer kajakker og nødvendig utstyr hit til Hopen Brygge slik at dere kan starte turen herifra. Smøla Kajakk tilbyr også henting og frakting tilbake til startstedet kostnadsfritt. Dette gjør at man kan padle hele turen i medvind.

Severdigheter

  • Veiholmen - det største levende fiskeværet sør for Lofoten.
  • Edøy gamle kirke - 800 år gammel steinkirke.
  • Kulisteinen - et av de eldste symbolene på kristendommen i Norge.
  • Smøla vindpark - Parken med sine 68 vindmøller er vel verdt å ta nærmere i øyensyn. Vindmølleparken byr også på flotte turmuligheter både til fots og med sykkel.

 

Les mer om Smøla:

www.opplevsmola.com